Gefeliciteerd met je zwangerschap!

Samen met Tanya bied jou professionele & liefdevolle zorg op maat tijdens en na de bevalling.

Ik werk vanuit Aalsmeer, Nieuw-Oosteinde, en vindt het geen probleem om buiten dit gebied te werken.

Wil jij weten wie ik ben voordat jij je inschrijft? Neem dan telefonisch of per app contact met mij op, dan kan ik vrijblijvend bij je thuis komen voor een kennismakingsgesprek. Ik ben bereikbaar op  nummer 06 – 42 74 69 61.

Tijdens dit gesprek kunnen we jouw wensen en verwachtingen bespreken.

Bevalling

Kraamzorg start met de bevalling. 

Wil jij graag thuis bevallen? Dan zal de verloskundige mij vragen om haar hierbij te assisteren. Zodat jij een je partner je volledig kunnen focussen op de komst van jullie baby.

Beval je in het ziekenhuis? Dan bel je mij na je bevalling en overleggen we wanneer je verwacht thuis te zijn. Zo laten we de kraamzorg aansluiten op je thuiskomst vanuit het ziekenhuis.

Opstartzorg

Ben je in het ziekenhuis bevallen en kom je in de avond of ‘s nachts naar huis. Dan kun je gebruik maken van opstartzorg. Dit houdt in dat ik na thuiskomst vanuit het ziekenhuis naar je toe kom om je tips & adviezen te geven, zodat jullie vol vertrouwen de eerste nacht thuis in kunnen gaan.

Kraamtijd

Na de bevalling zal ik de gezondheid van jou & je baby goed in de gaten houden, dit doe ik door dagelijks controles te doen bij jullie en zal ik regelmatig overleggen met de verloskundige.

In de eerste week is het belangrijk om goed in de gaten te houden hoe het met jullie gaat, dit noteer ik samen met o.a. de voedingstijden, de luiers van de baby, etc. in het kraam dossier.

Ik vindt het belangrijk dat jullie in de eerste week veel leren, zodat jullie aan het einde van de kraamperiode alle zelfvertrouwen in het zelfstandig verzorgen van jullie baby hebben. Daarom zal ik jullie begeleiden en informeren over de zorg van de baby op een rustige en intuïtieve manier, die bij jullie past.

Begeleiding bij de voeding is daar een belangrijk onderdeel van, ik kan goed begeleiden bij het geven van borst- en kunstvoeding.

Mijn dagelijkse routine is ontbijt & lunch voor jullie klaar maken, als jullie het fijn vinden kan ik ook de avondmaaltijd voor jullie (voor)bereiden. De controles van moeder & baby, voorlichting en informatie geven daar waar nodig. Komt er bezoek, dan maak ik een kop koffie of thee met een beschuitje. 

Alle gezinsleden zal ik verzorgen en zijn er al oudere kinderen, dan zal ik tijd voor hen maken. Zij moeten ook wennen aan de nieuwe situatie en dan is het fijn om ze bij de zorg te betrekken.

Dagelijks maak ik de badkamer en het toilet schoon, tussen door zal ik de was doen en verder doe ik licht huishoudelijk werk in overleg met jullie.

Zorgverzekering

Iedere kraamvrouw kan gebruik maken van kraamzorg. 

In het Landelijk Indicatie Protocol (LIP) kraamzorg wordt bepaald op hoeveel uur kraamzorg jij recht hebt.

Als alles goed gaat en je gaat borstvoeding geven dan heb je recht op 49 uur zorg. Geef je kunstvoeding? Dan heb je recht op 45 uur kraamzorg. Deze uren worden in overleg met jou verdeeld over de eerste 8 dagen na de bevalling. Waren er complicaties bij de bevalling of heb je om een medische reden meer uren nodig? Dan kan dit in overleg met de verloskundige geregeld worden. 

Heb je langer in het ziekenhuis moeten blijven? Dan heb je daar ook zorg gehad en gaan er weer wat uren van de indicatie af.

Kraamzorg wordt vergoed door de basisverzekering, maar deze vergoeding wordt niet verrekend met je eigen risico. Voor kraamzorg betaal je een eigen bijdrage van €4,60 per uur. Voor de eigen bijdrage kun je een aanvullende verzekering afsluiten.

Ik ben aangesloten bij de Coöperatie Kraamzorggroep, zij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Vermeld daarom bij inschrijving de code van de Coöperatie.

Meer informatie nodig? Kijk op Zorgwijzer Vergoeding Kraamzorg